Jdi na obsah Jdi na menu
 


O nás

Naše Centrum pro rodinu Doubravka vzniklo začátkem roku 2012 iniciativou několika místních maminek. V únoru 2012 bylo slavnostně otevřeno a od té doby působí bez přestávky až do dnes.

Zřizovatelem Centra pro rodinu Doubravka je Město Ždírec nad Doubravou, které ho i finančně podporuje. Centrum je členem Síť pro rodinu (dříve síť mateřských center), která vznikla v roce 2002.

CpR Doubravka slouží k setkávání, vzdělávání a aktivnímu trávení volného času především maminek a jejich dětí, zváni a vítáni jsou však i tatínkové a další rodinní příslušníci. Chod Centra zajišťují členky Klubu maminek, které veškerou práci vykonávají dobrovolně, zdarma a hlavně s láskou ve svém volném čase. 

Centrum pro rodinu Doubravka poskytuje maminkám na mateřské dovolené prostor pro vzájemné setkávání za účelem pomoci, výměny zkušeností, udržování jejich profesní orientace a sebevědomí a možnosti osobního růstu.

Rodiče mohou nalézt v CpR inspiraci pro výchovu dětí, získávají zde tak alternativu pro "dlouhé" dny s dítětem. Děti se zde seznamují s kolektivem, poznají nové kamarády a mají možnost zapojit se do různých aktivit. Tato skutečnost otevírá možnost nenásilného přechodu do dětského společenství bez neustálé přítomnosti rodičů a usnadňuje nástup do mateřské školy.

V našem Centru jsou vítány
rodiče s většími i menšími dětmi a maminky budoucí i nastávající.

Přijďte mezi nás!